Terugkeren als de verloren zoon? | Blog #50

Toen ik thuis terugkeerde na anderhalve maand in een ziekenhuis en revalidatiecentrum kan je je voorstellen dat dat heel prettig was om thuis te komen. Eenmaal thuis dacht ik: wat kan ik nu gaan doen? Ik was graag druk doende en dus zocht nu ook naar iets te doen. Oude gewoontes zijn nou eenmaal moeilijk af te leren. Zo werd de lokale C1000 (in 2014) omgebouwd naar Jumbo en stelde ik aan de eigenaren voor om dit te volgen als een soort reality serie. Tijdens het opnemen van die serie kwam ik een mooie uitspraak tegen:

“Supermarkt is steeds meer het bewuster met voeding bezig zijn.”

Interessant, dacht ik, want Oprah Winfrey en Eckhart Tolle hadden het ook vaak over bewust worden. Zij zijn twee grote inspiratiebronnen voor mij. Dit bewustzijn is dus niet alleen maar gepraat, maar kan de oplettende mens werkelijk zien in de wereld. Toen ik thuis was had ik voldoende tijd om eens bewust stil te staan bij de vraag: Wat zijn we hier nou eigenlijk allemaal aan het doen op deze aarde? En wat doe ik hier eigenlijk? Onlangs interviewde ik een dorpsgenoot (Lambert van Tiel) die hier een mooi inkijkje in gaf:

Er is dus iets met bewustzijn, maar we hebben het niet bewust gedaan? Het is er onbewust in geslopen? Ik voelde me toch een beetje verward en verloren. Doordat ik na mijn vormsel altijd actief met mijn geloof was bezig geweest, was ik goed bekend met de Bijbel en haar verhalen. Toen ik een lezing bekeek van Jan Bommerez vielen voor mij heel een aantal puzzelstukjes samen.

Is dit wat er speelt, wereldwijd? We zijn vervreemdt van onze natuur om te kunnen terugkeren als de verloren zoon? Ineens staan alle problemen en crisissen in een ander daglicht. Zo ontdekte ook de volgende persoon die ik in 2020 interviewde.

Ik mag dus gaan leren, hoe ga ik met de aarde om, met die ander en met mezelf? Zorg ik ervoor of is het een uitputtingsslag? Voor het ongeval dat ik meemaakte voelde ik me eigenlijk altijd uitgeput. Nu ben ik aan het leren om goed te zorgen voor mezelf. Ik ben er nog niet maar de terugkeer is ingezet: een nieuwe bestemming lonkt: Destiny’s Calling.

Zie ook deze tweet reeks (als gedachte bij hoeveel invloed wij op het klimaat hebben, want dat weet ik niet en is wat mij betreft niet de hamvraag. ):

Paniek? Geen paniek ‘de natuur heeft nooit haast en toch wordt alles volbracht’ Lees hier meer over mijn persoonlijke verhaal.