Holle Bolle Gijs 3.0? –> Plastica Fantastica | Blog #16

Holle bolle Gijs 3.0? Graag wil een idee met jullie delen. Wat als mensen plastic inleveren bij een prullenbak en ze hier direct iets voor terugkrijgen? Grondstof voor een 3d printer; waarmee je alles kan printen wat je maar kan bedenken. Plastic afval inleveren wordt dan win-win. Wie kan/wil dit idee gaan realiseren? Voel je vrij om dit idee te delen, verbeteren of te stelen ;). #duurzaamheid #circulair #circulaireeconomie #efteling #hollebollegijs #afvalisvoedsel #3Dprinter #plastic #afval #plasticafval

Door plastic afval in te zamelen en direct om te zetten in een grondstof voor een 3D printer helpt iedereen mee met opruimen. Plastica Fantastica faciliteert dit door een afvalbak die tegelijkertijd een 3D printer is. Printen maar!

Stel je voor je ziet wat (plastic) afval liggen, je raapt het op, gooit het in de prullebak en krijgt er direct iets voor terug: grondstof voor een 3d printer. Alles wat je maar kan bedenken kun je direct maken, zolang je maar genoeg afval hebt om grondstof mee te maken. In een ideale situatie gebeurt deze omzetting direct er plekke. Mogelijk zelfs dat op sommige exclusieve locaties de prullenbak tegelijkertijd een 3d printer is waar elk object kan worden geprint. Maar in een eenvoudigere setting is het mogelijk dat men grondstof krijgt na het inleveren van afval en dat het plastic afval later wordt omgezet in plastic grondstof. Zo heb ik laatst in een winkel een 3d print pen gekocht voor 19€. \”If you can dream it, you can make it with Plastic Fantastica.\” De enige beperking is onze creativiteit.