video Bettie en Babs Videoserie | Media | Video

Bettie en Babs toeren op de Fluisterstep door Natuurgebied De Maashorst in Brabant. Ze laten dit prachtige gebied zien met bezienswaardigheden (Wisenten, het bijenhotel, schaapskooi en nog meer). Momenteel zijn de volgende delen gepubliceerd:

Een voorproefje – DeDie toeren door Natuurgebied De Maashorst en bezoek het Docus de Das Avonturenpad, De Potter in Schaijk en de schapen van Wim en Joke Jans. Meer is te zien in de langere video.

DeDie toeren door Natuurgebied De Maashorst en bezoek het Docus de Das Avonturenpad, De Potter in Schaijk en de schapen van Wim en Joke Jans.

DeDie toeren door Natuurgebied De Maashorst en beleven avonturen. Babs en Bettie gaan deze aflevering wandelen met de ezel Dorus van De Kreitzberg. Door het mooie bosrijke gebied gingen ze even kijken bij de Avontyr waar ze afsloten met een lekkere picknick in de bossen.

De Westfalia van Sandberghe werd deze aflevering het vervoermiddel van De Die. In Uden bezochten zij de Vluchtoord, rijk aan historische verhalen. Zij kwamen langs veel historische gebeurtenissen: het barakkenkamp, het kapelleke dat ter nagedachtenis van ‘De Groote Oorlog’ 1914-1918, de lichtmast gedenkteken Stormramp (10 augustus 1925), Camouflageperron van Uden tot ver voorbij Mill. Ook gingen ze op bezoek bij Mini Camping Molenzicht Maashorst in ’t Voor-Oventje in Zeeland.

Babs en Bettie zijn weer op pad met de Westfalia van Sandberghe naar restaurant D’n Oven in Zeeland. Peter Schraven leidt de dames rond in de mooie speeltuin met landelijk uitzicht en showt hen de mooie houtoven waarin heerlijk verse pizza’s worden gemaakt. Bij restaurant D’n Oven hebben ze, zoals bij veel Maashorstondernemingen, mooie folders met informatie over het hele natuurgebied De Maashorst. Een groot aantal fiets- en wandeltochten én leuke achtergrondinformatie vind je onder andere in deze folders. Ook de Fietsknooppuntenkaart met knooppunten die door heel het natuurgebied gaan, krijgen veel complimenten. Sandberghe is een prachtig park met onder andere schitterende houten vakantiehuizen. Babs en Bettie zijn sprakeloos over dit vakantiepark dat een luxe vakantie en de comfort van thuis biedt, midden in natuurgebied De Maashorst.

‘Er is hier altijd wá te beleven’, ze hebben het over de Maashorst. En ze zijn, Bettie en Babs in de tour van deze aflevering. Bij de Brabantse Hoeve is het met een Schrobbelértje bij de koffie Brabants genieten voor De Die. Via het monument in Odiliapeel werd de aandacht door De Die op de bossen gewezen, waar prachtige kunstwerken gesneden uit boomstammen te bezichtigen zijn. Hierna reden ze nog naar museum Krona in Uden.

De Die op safari bij Zie Zoo Park. Zie Zoo is een plek waar IEDEREEN wordt gewaardeerd, verwijst naar de bijzondere mensen met een vorm van autisme die hier werken. Een rondgang door het park ging gepaard met mooi weer. Waarna een selfie met de J-246 straaljager van de Nederlandse Luchtmacht, op een sokkel op de rotonde van de kruising N264 en de Zeelandsedijk, gemaakt werd. De toer ging verder op Bedaf, waar het in de zomer vooral genieten is van een wandeling en in de winter gaan de sleeën van de ‘Bedafse bergen’. Vanaf bezoekerscentrum Slabroek is het heerlijk wandelen op het kabouterpad en daar namen Babs en Bettie afscheid van hun zomerse toer.