citaat Visie is niet praktisch, weg ermee? | Blog #6

Na een aanleiding van een visiebijeenkomst die ik bijwoonde als cameraman, mailde ik het volgende aan de spreekster:

“Het lastige aan visie is dan ook dat het totaal niet praktisch is. Vandaar waarschijnlijk ook de vraag uit de groep over wat er concreet gaat gebeuren en op korte termijn. De gedachte is dan ook dat er eerst een plan moet worden gemaakt die vervolgens wordt uitgevoerd, zeer logisch, want zo hebben we tot nu altijd gewerkt en met succes. 

Echter, zoals je ook zelf aangaf, is de wereld dusdanig aan het veranderen. Een plan maken is zeer nuttig in een wereld die niet snel veranderd. Echter in een wereld die razendsnel verandert, is een plan al verouderd voordat het uitgevoerd is. Een goed voorbeeld hiervan is dit nieuwsbericht: https://treinkaartjes-actie.nl/tag/566-ns-seizoensretour . Het gaat over een stopcontact in de trein, vanaf 2021. Erg handig, maar geen idee of het dan nog nut heeft als er mogelijk zonnepanelen in je laptop/telefoon zijn ingebouwd die het apparaat automatisch opladen. In een wereld die snel verandert moeten we dus, zonder een plan dat ‘af’ is, aan de slag gaan en al doende bijstellen en leren wat werkt en waar behoefte is. Dit staat totaal haaks op wat we als maatschappij tot nu toe hebben gedaan: Je maakt eerst een gedetailleerd plan, wat na goedkeuring, uitgevoerd kan gaan worden. De dingen doen zoals we die altijd hebben gedaan werkt momenteel dus niet meer voldoende. 

In een notendop is dit het idee achter het boek ‘Nooit Af’ van Martijn Aslander en Erwin Witteveen. Sinds kort is het complete boek gratis te downloaden, handig als je een e-reader hebt: http://www.easycratie.nl/wp-content/uploads/2016/12/Download-Nooit-af-9743jdUx834h342j4h3msdhYwH.pdf ”

Hier wil ik graag nog het volgende aan toevoegen: Dus zonder plan aan de slag? En visie dan? Moeten we visie dan maar helemaal weglaten? Dat zou ik niet doen. Met een visie die gezamenlijk opgesteld is en breed wordt gedragen, kan je heel gericht aan de slag. De visie is dan een lens die iedere medewerker helpt om te bepalen wat er moet gebeuren en waarom op die manier. Op die manier uit de visie zich in het doen en laten van alle medewerkers en wordt die visie praktisch. Die visie en het handelen van medewerkers is op zijn/haar beurt echter ook in ontwikkeling en dus ‘nooit af’.