citaat Immigranten, moslims en tuig ons land uit? | Blog #18

Word nou toch eens wakker, open je ogen hoor je dan een paar zinnen later. Wakker worden waarvan, je ogen openen waarvoor? Dit soort taal, even los van deze context, hoor je ook regelmatig in andere kringen. Denk in een meer geestelijke zin. Ontwaken, wakker worden, je ogen openen heeft dan met name betrekking op het onderzoeken van je gedachten.

Ga maar eens na: word jij op dit moment, nu, letterlijk bedreigd door een immigrant, moslim of tuig? Als dat niet zo is en toch vind je dat ‘die mensen’ het land uit moeten dan heb je het over een gedachte, mogelijk een vage angst. Misschien ben je bang dat er een tekort is of zal zijn of dat ‘ze’ aan jouw identiteit komen. Dit kan dan ervaren worden als een letterlijke aanval.

Check dan eens bij jezelf; is dat zo? Word ik nu, op dit moment, bedreigd? Op het moment dat je die vraag oprecht kunt beantwoorden en dat regelmatig doet bij gedachtes die in je opkomen ben je aan het ontwaken. Dan kun je zomaar eens ontdekken dat het een hoop moeite kost om altijd met die gedachten en angsten rond te lopen. Dan kun je je ogen gaan openen en wakker worden voor de realiteit zoals die is in plaats van die van jouw gedachten, overtuigingen en aannames.

Uit eigen ervaring zou ik iedereen willen uitnodigen dit eens te gaan ervaren en ontdekken. Er kan dan ook andere shit boven komen. Zie het als een moestuin die helemaal overwoekerd is en nog een aantal verrassingen kan opleveren maar uiteindelijk wordt het lichter, luchtiger en relaxter. Ik wens jou dan ook een leven lang licht en bekijk het eens van de luchtige kant: het leven is net als een oliebol maken, hoe vet wil jij dat het wordt?

Lichter leven? check dan deze site van Jan Bommerez of kijk deze video over gedachten van Tijn Touber