Blik op de Week 37 – 2021

Deze week weer veel geleerd en inzichten op gedaan, hieronder een aantal die ik wil delen. (Geinspireerd door de overzichten die Martijn Aslander wekelijks maakt.)

1. Webinar Peel Natuurdorp. Ik had dit nog nooit op deze manier gedaan, maar met wat oefenen en experimenteren moest ik er wel uit komen. De generale verliep slecht, geluid was slecht, schakelingen deden het niet en ook konden we mentimeter niet testen.  Ook had ik ook de link naar de livestream al gebruikt die iedereen ontvangen had, waardoor ik die niet meer kon gebruiken en een nieuwe link bij de mensen moest krijgen. Gelukkig verliep het uiteindelijk heel goed en is het een project waar ik met trots een bijdrage aan lever. Zie het resultaat hieronder en besef ook dat iedereen vrijwillig aan dit project een bijdrage levert.

2. Donderdag gaf ik een les rondom missie / visie. Ik zette best hard in op een wereld veranderende visie zoals Tesla of Tony Chocolonely. Een deelnemer merkte dat dit wat hem betreft niet altijd hoefde. Zo werd ik weer bewust van mijn stelligheid want zeker niet elke bedrijf hoeft dat te doen. Hoewel je als je een missie / visie wil neerzetten je daar wel stellig in mag nemen.  Niet elk bedrijf hoeft dus purpose driven te zijn, maar visie is wel een beeld neerzetten wat er niet is.

3. Zakelijk potentieel ontdekken met Human Design. Ik volgde en workshop bij Linda Brusche en Natasja Schijf. Veel over mezelf geleerd wat wel en niet werkt voor mij en bij anderen. In de auto hadden we een goed gesprek en krijgen we het over een van mijn helden: Gandhi. Mijn aanname was dat iedereen hem een held vind. Maar er is altijd een kant om er anders naar kijken. Zo vertelde de persoon dat volgens haar Gandhi  meer kwaad dan goed had gedaan. Die kwam even binnen en zo kun je er natuurlijk ook naar kijken.

4. Vera gaat voor mij een “Mala” maken, ik ben heel benieuwd vooral het verhaal erachter want zo heb al een aantal bijzonder rake gehoord. “met daarbij een affirmatie of intentie die jou op dit moment verder helpt op jouw pad op weg naar het leven van je dromen.

5. Luizenmoeder film ik vind het een echte aanrader. Veel maatschappelijke thema’s komen mooi terug. Vooral de scene met power to the people is me bijgebleven en daarnaast hoe technologie onderwijs ook dwars kan zitten. De film voelt soms als een klucht en heb dan ook een aantal keer flink gelachen. Alles was wel scherp en raak vond ik.