Blik op de week 35 – 2021

Deze week weer veel geleerd en inzichten op gedaan, hieronder een aantal die ik wil delen. (Geïnspireerd door de overzichten die Martijn Aslander wekelijks maakt.)

1. Een zonovergoten week. Ze schijnt altijd (ook achter de wolken), geeft licht, warmte en houdt ons in leven. Wat is het heer-lijk als de zon er is. Ik merk dat mensen dan vrolijker zijn en ook ik. Omdat ze er altijd is, lijken we haar bijna niet op te merken, niet te waarderen. Ik probeer er dagelijks bij stil te staan en aan haar te denken en danken. Ook omdat onze hele economie er ook op draait, wat we dan weer lijken te vergeten.

2. Het gaat altijd net iets anders dan je denkt. Een webinar organiseren, kan ik dat? Ik wist het mogelijk was, maar dat het onmogelijk was zoals ik het nu zou aanpakken. Thanks for OBS in ieder geval.  Ik had al ja gezegd maar kwam erachter dat ik nog wel een en ander te leren heb. Gelukkig kan je dan bouwen op mensen die je kent en heel graag een handje willen helpen. Ik zou hiervoor apparatuur kunnen lenen, maar dat ging toch niet door. Ok. Heel ongemakkelijk. Wat nu? Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Gelukkig was er een alternatief en kan ik bouwen op een betrokken gemeenschap, wat fijn!

3. Boos worden als primaire reactie, dat zie ik best regelmatig. De vraag is, kan het ook anders? Je kan leren anders te reageren op een situatie. Maar we moeten boosheid niet meteen wegdrukken, het mag er ook zijn en is een goed teken want de passie keert terug. “En dat is de moeilijkste fase bij transformatie, dat die onderdrukte energie er eerst als boosheid uitkomt. Als je dat persoonlijk neemt dan druk je mensen terug in de apathie.” Zie de video hieronder waar Jan Bommerez dit zegt.