citaat Er gaat niets veranderen …tenzij… | Blog #4

FollowTheMoney-Bank-PyramidNiet zo pessimistisch he, met “er gaat niets veranderen”! Natuurlijk de enige constante in de wereld is dat die verandert. Maar sommige veranderingen zijn slechts oppervlakkig. Een nieuwe president, nieuwe producten in de winkels, nieuwe tv programma’s, enzovoort, enzovoort.
Onder al deze nieuwe dingen ligt in de meeste gevallen een basis; er moet geld mee verdiend worden. Sterker nog er moet zoveel mogelijk geld mee verdiend worden. Misschien vind je dat heel normaal of heel logisch, maar als je weet dat in het huidige financiële systeem altijd een tekort aan geld is dan wordt het ineens ook logisch dat het mensen corrupt maakt. (Zie de Zeitgeist documentaire trilogy voor meer uitleg)
Maar mensen hebben toch zelf verantwoordelijkheid? Dat klopt, maar onderschat niet hoeveel invloed een systeem, waarin een individu leeft, op diegene heeft. Denk aan de woorden van Stephen Covey: ”You have to water the flowers you want to grow.” Momenteel groeit het monetaire systeem vooral de ‘bloemen’ van hebzucht, corruptie en status, mede ook door een bombardement aan marketing (lees: propaganda) waaraan je bijna niet kan ontsnappen.
Tenzij het huidige monetaire systeem wordt aangepakt, zal er niets veranderen omdat het nog steeds dezelfde onkruid voedt. Maar gelukkig zijn er manieren om dit te veranderen. Een daarvan is het collectief kiezen voor een ander systeem dat de bloemen laat bloeien die we wel willen. Zie dat als de zachtaardige weg. Maar er is ook een harde weg; het ineenstorten van het complete financiële systeem zoals bijna gebeurde in 2008. Momenteel zeggen specialisten dat we weer (bron) in dezelfde situatie zitten als vlak voor 2008.
Je kan ook zeggen dat we het systeem dan maar moeten oplappen, dan heb ik nieuws voor je: het huidige systeem zit zo in elkaar dat we van crisis naar crisis hobbelen met inflatie die langzaamaan mensen steeds armer maakt. Op die manier voeren een klein clubje bankiers, met de overheid in hun broekzak, een oorlog tegen jou want dat is precies wat een de huidige bancaire elite wil. Opmerkelijk daarbij zijn de woorden van Rottchild:
“Give me control of a lands money supply and I care not who makes its laws”
Nu zou je lichtelijk geïrriteerd of zelfs boos kunnen zijn. Dat is zeer begrijpelijk, en die woede moet zich volgens de huidige media vooral richten tegen vluchtelingen en moslims. (Herken je de verdeel en heers politiek? Want dat is de manier voor de elite om de status quo te laten voortduren) Maar hoe doe je dat dan als het hele economisch systeem in elkaar zakt?
Daar komt jouw verantwoordelijkheid weer om de hoek kijken, het maakt niet uit wat er gebeurd, maar hoe je er mee om gaat. Gebruik de ruimte tussen stimulus en je reactie om proactief te kiezen hoe je reageert. Je kan de ruimte tussen een gebeurtenis en je respons vergroten door tot tien te tellen of een paar keer diep adem te halen. Zet je woede om in iets productiefs en help ook mee om de wereld een stukje beter te maken. Het maakt niet uit wat je doet, maar doe iets!
Een prachtige documentaire die hierbij aansluit is de film "I Am" van Tom Shadyac. Deze is te koop via diverse webshops, maar kunnen we ook altijd een keer samen kijken. Eindig met een positief gevoel, bekijk de trailer hier!
Creative Commons-Licentie
(Er Gaat Niets Veranderen) blog #4 van Martijn Derksen is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationaal-licentie.
Gebaseerd op een werk op http://www.martijnderksen.nl/blog-4/.